Kebab – franczyza. Co to takiego? Jak otworzyć lokal gastronomiczny? Jak zostać franczyzobiorcą?

Patrycja Wroniarczyk
Kebab – franczyza takiego lokalu jest coraz popularniejsza. Obecnie w branży gastronomicznej działa coraz więcej lokali tzw. street food. Biznes franczyzowy tego typu ma swoje wady i zalety. Sprawdź, jak rozpocząć działania w gastronomii w ramach franczyzy.
kebab franczyza

Kebab to popularny street food, który działa na podstawie franczyzy. Ten całoroczny biznes cieszy się niemalejącą popularnością. Chcesz rozpocząć prowadzenie własnej firmy? Kluczem do sukcesu jest odpowiednia receptura. Model biznesowy tego typu zakłada też sprzedaż z okienka, dzięki czemu pomijasz bliski kontakt z klientem. Jeśli chcesz, zdecyduj się na kebab w tradycyjnym lokalu. Dlaczego warto zakładać nowe punkty gastronomiczne? Sprawdź, jak działa lokal oferujący kebab – franczyza to sposób na własną działalność.

Kebab – franczyza. Czy ten pomysł na biznes to dobre rozwiązanie?

Biznes w postaci otwarcia punktu kebab to dobre rozwiązanie. Chcesz rozpocząć prowadzenie działalności gospodarczej? Prawdopodobnie bez planu nie znajdziesz lepszej opcji, aniżeli prowadzenie budki z kebabem w ramach franczyzy. Pamiętaj, że lokalizacja przyczepy lub lokalu stacjonarnego ma spore znaczenie. Kebab to rodzaj fast fooda, dlatego koniecznie zadbaj o dobrą lokalizację i dostawy świeżych produktów.

Uwzględnij wszystkie podstawowe koszty najmu i inne związane z działaniem punktu oferującego kebab. Franczyza jest pomocna w organizacji. Weź następnie sprawy w swoje ręce. Postaw na własny biznes w formie franczyzy. Unikniesz w ten sposób większej odpowiedzialności za towary i jednocześnie otrzymasz gotowy lokal do działania.

Jak długo trwa umowa franczyzowa na kebab? Ile to kosztuje?

W przypadku, kiedy chcesz zostać właścicielem przyczepy gastronomicznej, wystarczy, że nazbierasz kapitał w wysokości około 20 tys. złotych. Oczywiście tę kwotę bez problemu możesz pożyczyć w banku. Jeśli zainwestujesz początkowo 20 tys. złotych, ostatecznie masz szansę zarobić na czysto około 13 tys. złotych miesięcznie. Na początku działalności zainwestuj w przyczepę gastronomiczną oferującą kebab. Franczyza może przyjmować tutaj wiele form. Pamiętaj też, że typ biznesu poprowadzisz całkowicie zdalnie. W tym przypadku konieczne jest zatrudnienie dodatkowych osób.

Umowa najmu przyczepy na lokal z kebabem podpisywana jest najczęściej na rok z miesięcznym okresem wypowiedzenia. Chcesz zostać franczyzobiorcą? Nie zwlekaj. Udaj się pomysłodawcy biznesu. W przypadku kebaba franczyzę znajdziesz zarówno w mniejszych, jak i większych miejscowościach. Zadbaj o swoją przyszłość i zainwestuj w działalność na podstawie franczyzy.

Total
0
Shares
Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Related Posts